logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

Liepavots 25

Ce 05.09.2024 19:00 - Sv 08.09.2024 21:00
Rādīt aprakstuNerādīt aprakstu

Grupa LIEPAVOTS dodas 25 gadu jubilejas tūrē!

Viena no visu laiku populārākajām latviešu šlāgermūzikas apvienībām LIEPAVOTS šogad svin savas pastāvēšanas ceturtdaļgadsimtu. Septembrī tā kopā ar draugiem – ar grupām ZEMEŅU IELA un STARPBRĪDIS, kā arī ar HENRIKU KALVĪTI, ELITU STRAZDIŅU un JENNY MAY – dosies pa Latviju savā 25 gadu jubilejas tūrē, to ieskandinot ar koncertu 5. septembrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. 
Jau pirms vairākiem gadiem LIEPAVOTS ar lielām ovācijām tika sagaidīts savos 20 gadu jubilejas koncertos, bet šoreiz grupa sola ar vēl lielākiem pārsteigumiem iepriecināt savus klausītājus. 

Grupā LIEPAVOTS uzstājas Māris Tālbergs (vokāls, ģitāra) un Sergejs Gurtiņš (vokāls, ģitāra, taustiņinstrumenti, aranžējumi, studijas apstrāde). Daudzu gadu laikā grupa dažādos sastāvos ir piedalījusies vairākos mūzikas festivālos, turklāt ieguvusi plašu popularitāti ne vien dzimtajā zemē, bet arī aiz Latvijas robežām.

Līdz šim LIEPAVOTS ir izdevis divus studijas albumus. Pirmais ar nosaukumu „Ilgu krasti” iznāca 2002. gadā, bet divus gadus vēlāk dienasgaismu ieraudzīja disks „Tavā tuvumā”. Tagad līdz ar jubilejas koncertiem zaļā gaisma tiks dota jaunajam albumam, par kura nosaukumu gan vēl neesot simtprocentīgas skaidrības. 

Sergejs Gurtiņš atceras, ka pirmo popularitātes vilni LIEPAVOTS piedzīvoja līdz ar pirmā albuma izdošanu. Bet pēc neilga relatīvi mierīgāka perioda dažu gadu garumā abi atsāka kopdarbu un pie klausītājiem nonāca dziesma „Pieturā”. Tā kļuva par lielu hitu: „Šī dziesma bija kā pilnīgs svaiga gaisa malks. Visus pārsteidzām. Ar šo brīdi mēs atkal nokļuvām uzmanības centrā, un šī būšana uz viļņa turpinās vēl šodien! Pēdējie desmit gadi mums ir bijuši aktīvi, tādēļ jo īpaši priecājamies, ka joprojām ir tik liels fanu pulks. Faktiski tas gadu no gada kļūst arvien lielāks, kas ļoti gandarī. Tas mudina turpināt strādāt un priecēt savu klausītāju loku ar jaunām dziesmām.”

Par to, ka LIEPAVOTS ir viena no latviešu šlāgermūzikas spilgtākajām apvienībām, liecina dažādas aptaujas, viesošanās neskaitāmās televīzijas pārraidēs un izpārdotie koncerti. Piemēram, reiz portālu „Tauta Runā” un „Vakara Ziņas” aptaujās LIEPAVOTS tika atzīts par Latvijas populārāko ballīšu ansambli! Sergejs Gurtiņš atceras, ka negaidītu pārsteigumu LIEPAVOTS piedzīvoja LTV „Šlāgeraptaujā”, kurā saņēma balvu par Latvijas patriotiskāko dziesmu (lielais hits „Vēstule uz Latviju”). 

„Protams, priecē tas, ka LIEPAVOTA dziesmas tik ļoti iepatikušās klausītājiem,” atzīst Māris Tālbergs. „Gluži vai iesakņojušās fanu atmiņā – piemēram, „Pietura”, „Vēstule uz Latviju”, „Baiba” joprojām visiem patīk, un tās vienmēr pieprasa katrā koncertā vai ballītē! Ceturtdaļgadsimts aktīvā mūzikas dzīves apritē nav nemaz īss periods, bet uz lauriem arī ilgi nevar gulēt. Tieši tāpēc turpinām aktīvi strādāt. Vēl daudz ideju un ieceru padomā. 25 gadu jubilejas tūrē nevēlējāmies doties tikai divatā vien. Nolēmām ņemt līdzi arī mūsu muzikālos draugus.”

Koncertos būs dzirdami visi lielākie grupas LIEPAVOTS hiti. Kā paši saka, „būs muzikālais kokteilis no senajiem un jaunajiem laikiem”. Taču klausītāju vērtējumam tiks nodoti arī daudzu jaunu dziesmu pirmatskaņojumi – tie, kas tiks iekļauti LIEPAVOTS jaunajā albumā. 

LIEPAVOTS 25 gadu jubilejas tūre sāksies 5. septembrī, kad Rīgā, VEF Kultūras pilī, izskanēs grupas pirmais koncerts. Divas dienas vēlāk, 7. septembrī, LIEPAVOTS viesosies Cēsu kultūras namā „CATA”, bet 8. septembrī – Jelgavā, koncertzālē „Mītava”.

 

Pasākumi

Pasākumi netika atrasti
Pirkt Liepavots 25 Liepavots 25 VEF kultūras pils
Pirkt Liepavots 25 Liepavots 25 CATA Kultūras nams, Cēsis
Pirkt Liepavots 25 Liepavots 25 Brīvdabas koncertzāle Mītava
Loading...
Atjaunot
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot