logo
Izvēlēties periodu
Meklēt kartē
Izvēlne

bela sadarbībā ar Līgu Stibi un Eleonoru Kampi

Ce 23.05.2024 20:00
Kultūras centrs Smilga

bela - eksperimenti ar melnmetālu un Korejas tautas mūziku

 23. maijā kultūrtelpā “Smilga” (Eduarda Smiļģa ielā 34A) uzstāsies “bela” sadarbībā ar mākslinieci Līgu Stibi un igauņu-latviešu eksperimentālo vokālisti Eleonoru Kampi. Koncerta sākums: 20:00.

Koncertu rīko nepieradinātās mūzikas biedrība “Skaņu mežs”, kā arī novatoriskajai mūzikai veltītā platforma “SHAPE+”, ko atbalsta Eiropas Savienība. Pasākumi ir daļa no koncertsērijas “1-2 cauri!”, ko atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Rīgas dome. Biļetes iepriekšpārdošanā maksā 10 eiro, pie ieejas - 15 eiro.

 “bela” ir Berlīnē bāzēts korejiešu mūzikas un performanču mākslas projekts, kas apvieno korejiešu tradicionālās mūzikas un post-klubu mūzikas elementus ar melnmetālam raksturīgiem vokāliem. “bela” īstenoto radošo sadarbību vidū ir tūre ar avangarda čellisti Okjunu Lī (Okkyung Lee) un kopīgi pasākumi ar trokšņu mūziķi Pharmakon un perkusionistu Eli Kesleru (Eli Keszler). “bela” priekšnesumi notikuši tādos festivālos kā “CTM” Berlīnē, “Unsound” Krakovā un “Rewire” Hāgā.

“bela” debijas albumu “Noise and Cries” 12. aprīlī kopīgiem spēkiem publicējuši izdevniecība “Subtext” un festivāls “Unsound”. Medijs “The Quietus” par ierakstu raksta šādi: “Šī ir pirmā reize, kad ierakstā dzirdama “bela” balss. Un kas par balsi! [..] Šis rūciens atgādina aizmiguša pūķa pakāpenisko atmošanos, kas sekojoši mūs ieskauj un pasargā savā dārdoņā.”

https://6314.bandcamp.com/album/noise-and-cries

Priekšnesums kultūrtelpā “Smilga” būs īpašs, jo tas notiks bez apskaņojuma - “bela” sastrādāsies ar vizuālo mākslinieci Līgu Stibi un igauņu-latviešu eksperimentālo vokālisti Eleonoru Kampi. Tiks pētīts privātā un publiskā pretnostatījums, kas pārveidots disonējošos, izdomātos stāstos, veido asociāciju ar Freida definēto “unheimlich” jēdzienu, kur labi pazīstamais kļūst stindzinoši biedējošs un izplūst robeža starp fantāziju un realitāti. Performanti, izmantojot balsi un elpu, radīs trokšņus, kas iemiesos atrasto objektu atmiņas, tos atgriežot no aizmirstības. Vizuāliem skaņas objektiem mijiedarbojoties ar performantu balsi un kustību, skatītāji tiks rosināti domāt par piederību, saknēm un vietas atmiņu.

Eleonora Kampe, pazīstama arī kā “eleOnora”, praktizē netradicionālas vokālās tehnikas un attīsta savu balsi kopš 2010. gada. Viņa darbojas gan kā solo māksliniece, gan kā dalībniece brīvās improvizācijas duetos "Road To Saturn" un "Tencu/eleOnora". Izceļams ir arī viņas eksperimentālā blūza projekts “Ringhold”.

Šī gada oktobrī Kampes pirmo solo albumu - ierakstu "tuuljamuud" - publicēja britu izdevniecība "Cruel Nature Records".

Kampe ir starp tiem Baltijas avangarda mūziķiem, kam izdodas uzturēt starptautisku reputāciju - viņas mūziku atskaņojuši, piemēram, radiostacijas "BBC3" raidījumi "Late Junction" un "Freeness".

https://eleonorakampe.bandcamp.com/album/in-anticipation-vol-2

Līga Stibe ir māksliniece, kas savā vizuālajā komunikācijā izmanto digitālo un analogo fotogrāfiju, fotogrammas, atrastas fotogrāfijas, fotofilmas un objektus. Pēta robežas starp privāto un publisko, intīmo un atsvešināto. Interesējas par varas, seksualitātes un sabiedrības attiecībām. Šobrīd eksperimentē ar fotogrāfisku darbu skulpturālām formām un materialitāti.

Vairāk informācijas: www.skanumezs.lv

Vairāk informācijas: http://www.skanumezs.lv

Pasākums Datums / Laiks Norises vieta Cena  
bela sadarbībā ar Līgu Stibi un Eleonoru Kampi Ce 23.05.2024 20:00 Kultūras centrs Smilga 10.00
Pasākums bela sadarbībā ar Līgu Stibi un Eleonoru Kampi
Datums / Laiks Ce 23.05.2024 20:00
Norises vieta Kultūras centrs Smilga
Cena 10.00
Der zināt
Biļešu cenai tiks piemērota apkalpošanas maksa 1.20 € (t.sk.PVN 21%) par katru biļeti.
 
Pasākumu drīkst apmeklēt: nav vecuma ierobežojuma
Pasākuma valoda: angļu
Bezmaksas ieeja: līdz 7 gadu vecumam
Pasākuma ilgums: ~2h
Ieeja pasākumā: no plkst. 19:00
Vieta invalīdam ratiņkrēslā: nav
Atlaide invalīdam ratiņkrēslā: nav

Biļešu izplatītājs darbojas tikai kā starpnieks. Ja pasākums tiek atcelts vai pārcelts, atbildību par iegādāto biļešu kompensēšanu uzņemas pasākuma organizators, nevis biļešu izplatītājs.
Norises vieta
Kultūras centrs Smilga
Eduarda Smiļģa ielā 34A, Rīga, Latvija
Organizators
Nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas biedrība Skaņu mežs
Nepieradinātās mūzikas un filmu mākslas biedrība Skaņu mežs
Saules aleja 1-2, Rīga, LV-1002, Rīga,
Vien. Reģ. Nr.: 40008112757
Pasākums bela sadarbībā ar Līgu Stibi un Eleonoru Kampi
Datums / Laiks Ce 23.05.2024 20:00
Norises vieta Kultūras centrs Smilga
Cena 10.00
Šī organizatora pasākumi
Pirkt Sabiwa sadarbībā ar Posverdad Trax un Sarmu Gabrēnu Sabiwa sadarbībā ar Posverdad Trax un Sarmu Gabrēnu Aleponija Bārs
Pirkt Wolf Eyes Wolf Eyes Bārs 1983
Pirkt Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024 Nepieradinātās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024 - Hanzas Perons
Pēc ievadītās informācijas nekas nav atrasts
Loading...
Atjaunot