MAIZES CEPŠANAS ekskursiju pēc sentēvu tradīcijām.
Lāčos lietas notiek mazliet citādāk, pamatīgāk.
Ja šejienieši ko dara, tad tā, kā pirms gadu simtiem – pa īstam un patiesi. Ar sirdi, dvēseli, prātu un paši savām rokām.
Maize Lāčos tiek cepta īstā, ar malku kurinātā krāsnī. Malka tiek kārtota tā, lai katram maizes kukulītim sāniņš ir sasildīts, garoziņa samīļota un viducītis pieķerts. Meistars ar vanaga aci sēž blakus un gaida - kad krāsns mute būs tuč tuč tik karsta, kā vajag.
Kad izcepsies, kad būs gana smaržīgs un gards, lai celtu Tev galdā.
Tā recepte, pēc kuras cep, ir meklēta tuvu un tālu.
Tas meistars, kas cep maizi, ir nolūkots ar sevišķi lielu sirdi un raženām rokām.
It viss ir dabīgs un īsts. No sirds.
Šeit patiešām dzīvo laimīgi kukulīši. Kas tos ēd, top laimīgs.
Jo tās jūtas, mīļumu un rūpību jau nevar noslēpt.
Programmā:
• Uzzināsiet visu par maizes tapšanas ceļu, maiznieka arodu un tā darbarīkiem;
• Atgriezīsities nedaudz pagātnē, kur maizi cepa mūsu senči – mazgāsiet rokas īstās lauku vannītēs, veidosiet un krāsnī stumsiet savu īstās rupjmaizes kukuli;
• Izmēģināsiet veiklību īpašā komandas spēlē
• Un baudīsiet Lāču gardumus ar jauku zāļu tēju.
PAPILDUS INFORMĀCIJA
• Vieta: Сeptuve „Lāči“, Benūžu-Skauģi, Babītes pag., Mārupes nov. Rīgas-Liepājas šoseja 12 km
• Ilgums: 1.5-2 stundas
• Dalībnieku skaits: grupā no 10 - 15 personām
• Norises datumi: 24.10 un 25.10 plkst. 14.00
• Cena personai 35EUR
** Pēc ekskursijas būs nedaudz jāuzgaida, kamēr izcepsies rupjmaizīte